Life Changing

Αξιοποίησε το κάθε σου λεπτό σωστά…ζήσε!

Χρόνος. Ο χειρότερος εχθρός μας ή ο καλύτερος μας φίλος; Οι περισσότεροι άνθρωποι δρούμε καθημερινά με τρόπους που δείχνουν ότι απλώς προσπερνούμε τη ζωή μας βιαστικά, διότι πάντοτε (πιστεύουμε πως) κάτι καλύτερο μας περιμένει…στο επόμενο λεπτό, στην επόμενη μέρα, στον επόμενο μήνα, στο μέλλον! Αυτό που συνήθως δε συνειδητοποιούμε, όμως, είναι πως η ζωή, η ευτυχία, βρίσκεται σε κάθε δευτερόλεπτο κι εμείς μπορούμε να την αφήσουμε να φύγει ή να τη ζήσουμε όσο περισσότερο γίνεται!

Σκέψου ότι είσαι στο δρόμο, κουρασμένος, μετά τη δουλειά κι έχει πολλά αυτοκίνητα. Έχεις δύο επιλογές. Η μία είναι να θυμώσεις επειδή δε μπορείς να φτάσεις πιο νωρίς στο σπίτι. Η άλλη είναι να βάλεις την αγαπημένη σου μουσική, ή απλώς να προσπαθήσεις να μην ακούς τίποτα και να κοιτάξεις γύρω σου για λίγο… Θα δεις τον ήλιο να δύει, τα σύννεφα να κάνουν διάφορα σχήματα, ακόμα κι ένα κτήριο που δεν είχες προσέξει ποτέ πιο πριν. Μπορεί να πιστεύεις πως αυτό είναι κάτι απλό. Η στιγμή ηρεμίας, όμως, που θα σου προσφέρει θα γεμίσει ποιοτικά το κάθε σου λεπτό στο αυτοκίνητο.

Μην αφήνεις τη ζωή να φεύγει. Άρπαξε κάθε ευκαιρία που σου προσφέρει, αξιοποίησέ την ποιοτικά. Κι όταν πια μεγαλώσεις, θα νιώθεις πως αυτή η ζωή άξιζε, διότι κάθε λεπτό, ακόμα και το πιο ασήμαντο (για κάποιους) το αξιοποίησες σωστά, πήρες από αυτό όσα περισσότερα μπορούσες. Δεν ήσουν ένας απλός περαστικός, ένας απλός θεατής, έζησες!!!

2 thoughts on “Αξιοποίησε το κάθε σου λεπτό σωστά…ζήσε!”

 1. Χαίρετε Χριστιάνα,

  Διάβασα τη σελίδα σου πριν καμιά εβδομάδα περίπου. Την ανακάλυψα τυχαία. Διάβαζα τα αθλητικά στο ιντερνετ όταν εμφανίστηκε το blog σου. Θύμωσα στην αρχή διότι δεν μου αρέσουν οι διαφημίσεις. Όμως μπήκα στο κόπο να ανοίξω και να διαβάσω. Πραγματικά ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΙΚΆ. ο τρόπος γραφής σου, ο τρόπος που μεταδίδεις στον αναγνώστη αυτό που θέλεις να του πεις αλλά και οι σκέψεις σου γενικά είναι παράδειγμα προς μίμηση. Σε ακολούθησα και ελπίζω σύντομα να βάλεις και άλλα (διότι τα έχω διαβάσει όλα). Εξάλλου ο Πλάτωνας είχε πει “Απ”ολες τις νίκες πρώτη και άριστη είναι να νικά κανείς τον εαυτό του”. Γιατί το λέω; Διότι για να μπόρεις να γράφεις τόσο όμορφα σημαίνει έδωσες και εσύ τη δική σου μάχη και έχεις βγει νικήτρια. Αποτελείς πηγή έμπνευσης και τα προσωπικά βιώματα σου, σου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσεις. Σε ευχαριστούμε. Αν διοργανώνεις και σεμινάρια θα ήθελα να τα παρακολουθήσω.

  Ευχαριστώ πολύ,

  Άθος Ευθυμίου

  Liked by 1 person

  1. Αγαπητέ Άθω,

   Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσαν τα άρθρα. Ο καθένας δίνει τη δική του μάχη, μικρή ή μεγάλη. Το σημαντικό είναι να τα καταφέρνουμε να νικούμε (αργά ή γρήγορα) και να συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί! Εύχομαι, μέσα από αυτό το blog να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι βοήθειας στην προσπάθεια αυτή του κάθε συνανθρώπου μου. Θα προσπαθώ να γράφω όσο πιο συχνά γίνεται. Εξάλλου εξαρτάται και από τις…στιγμές έμπνευσης! 😉 Ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω.

   Καλή συνέχεια,

   Χριστιάνα Κυπριανίδου

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s