Life Changing

ΠΑΡΕΛΘΟΝ… ΕΧΘΡΟΣ Ή ΦΙΛΟΣ;

Παρελθόν… Μία λέξη, πολλά συναισθήματα… Πώς αντιμετωπίζουμε το παρελθόν μας; Ένα ερώτημα που έθεσε αναγνώστρια και με προβλημάτισε. Έτσι το έψαξα. Και ναι αγαπητοί αναγνώστες… Εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να βλέπουμε το παρελθόν μας σαν εχθρό, σαν κάτι που ζήσαμε και αν είχαμε την ευκαιρία να αλλάξουμε θα το κάναμε. Μαντέψτε… Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν μας! Άρα, τι μένει; Απλώς να προχωρήσουμε μπροστά.

Ο δρόμος δε θα είναι εύκολος, το ξέρουμε όλοι. Αλλά, όπως λέει και ο Lao – Tzu: «A journey of a thousand miles begins with a single step». Ας κάνουμε αυτό το βήμα λοιπόν. Ποιο είναι αυτό; Όπως αναφέρει η ομάδα του wikiHow to do anything, το πρώτο βήμα είναι να προετοίμασουμε τον εαυτό μας ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Ακόμα, η συγγραφική ομάδα του wikiHow to do anything, συμφωνεί με τη συγγραφική ομάδα του womenonly.gr, η οποία αναφέρει ότι τείνουμε να αναπολούμε το παρελθόν και να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε μία κατάσταση λύπης για τα όσα χάσαμε. Στο womenonly.gr (2013), αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σίγουρα το παρελθόν είναι κομμάτι της ζωής μας και της υπαρξής μας κι ως εκ τούτου δεν μπορούμε να το διαγράψουμε ή να το αλλάξουμε, ωστόσο, η προσκόλληση σε αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφική.» Πρέπει να μάθουμε από τα όσα έγιναν στο παρελθόν, να αναζητήσουμε την αιτία που προκάλεσε συγκεκριμένες καταστάσεις. Τι ήταν αυτό που μας δυσαρέστησε και γιατί; Ας το πολεμήσουμε! Καμία μάχη δεν χάνεται όταν υπάρχει θέληση. Και αν προσπαθήσουμε αλλά δεν τα καταφέρουμε την πρώτη φορά; Μας δίνει τη λύση το WikiHow to do anything: “You can start again any moment you choose.”

Απλώς...μαθαίνουμε από το παρελθόν και προχωράμε.!
Απλώς…μαθαίνουμε από το παρελθόν και προχωράμε.!
http://inspiredeverymoment.com/2013/04/28/leave-the-past-behind/

Η Hellen Keller(1880 – 1968), περιγράφει ακριβώς την αντίδραση του ανθρώπου στο ευτυχισμένο παρελθόν που χάθηκε με την εξής φράση: «When one door of happiness closes, another opens, but often we look so long at the closed door that we do not see the one that has been opened for us.» Μην κολλάς στο παρελθόν. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να απολαύσει το παρόν και το μέλλον. Μη σκέφτεσαι «Κι αν το είχα κάνει διαφορετικά;» Δεν το έκανες διαφορετικά! Ό,τι έγινε, έγινε. Είναι ώρα να κοιτάξεις την καινούρια πόρτα ευτυχίας που ανοίγεται μπροστά σου, γιατί το αξίζεις!

Κάποιος σε πλήγωσε και δεν μπορείς να το ξεχάσεις; Θα σου πω ένα μυστικό. Κάθε άνθρωπος που κοιτάς γύρω σου να χαμογελά, έχει περάσει πολλά. Έχει γελάσει, έχει κλάψει, έχει πληγωθεί. Κι όμως… Συνεχίζει. Και τον βλέπεις να χαμογελά. Άρα; Γίνεται! Συγχώρα αυτούς που σε πλήγωσαν. Μη σκέφτεσαι πόσο σε πλήγωσαν. Σκέψου πως σε έκαναν πιο δυνατό! Γιατί; Διότι τα κατάφερες να συνεχίσεις κι αυτό είναι η δύναμή σου.

Αξίζεις πολλά. Το παρελθόν είναι αυτό που διαμόρφωσε το τι και ποιος/ποια είσαι τώρα. Είναι κομμάτι του εαυτού σου και πρέπει να είσαι περήφανος/η. Γι’ αυτό μην το ξεχάσεις, απλώς μη μένεις σ’ αυτό. Βρες τι πρέπει να διορθωθεί ώστε να είσαι ευτυχισμένος/η και…διόρθωσέ το! Το παρόν και το μέλλον σε καλούν να κάνεις αυτό το απλό βηματάκι, για να αρχίσει το δικό σου ταξίδι στην ευτυχία! Κι αν θέλεις περισσότερες ιδέες για το πώς να το κάνεις αυτό, τότε ρίξε μια ματιά στο πιο κάτω βίντεο…

 Πηγές:

WikiHow to do anything. How to leave the past behind. Retrieved on 10.3.2014 from:

http://www.wikihow.com/Leave-the-Past-Behind

I need quotes about leaving the past behind and moving forward…? Retrieved on 10.3.2014 from:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090602224251AAs0yto

Womenonly.gr.  (2013). Τιπς για να μη σε στοιχειώνει το παρελθόν. Retrieved on 10.3.2014 from:

http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=15584&subid=2&pubid=129290265

2 thoughts on “ΠΑΡΕΛΘΟΝ… ΕΧΘΡΟΣ Ή ΦΙΛΟΣ;”

 1. Πολύ σωστά τα λες Χριστιάνα. Το παρελθόν υπάρχει για να αναπολούμαι τις ωραίες μας στιγμές και να μαθαίνουμε απο τα λάθη μας. Το να σκεφτόμαστε τα αρνητικά δεν μας εξυπηρετεί απολύτως τίποτα. Ωπόταν αν ο καθένας από εμάς ξεχωριστά εφαρμόσει αυτά που έγραψες φίλη Χριστιάνα, πιστεύω πως η ζωή μας θα αλλάξει ριζίκα. Εγώ θα κρατήσω και κάτι που έγραψες για να με συντροφεύει γιατί πραγματικά το νόημα του είναι τεράστιο. ΄΄Αξίζεις πολλά. Το παρελθόν είναι αυτό που διαμόρφωσε το τι και ποιος/ποια είσαι τώρα. Είναι κομμάτι του εαυτού σου και πρέπει να είσαι περήφανος/η. Γι’ αυτό μην το ξεχάσεις, απλώς μη μένεις σ’ αυτό.΄΄
  Πρέπει όλοι να είμαστε περήφανοι γι’αυτό που είμαστε τώρα.

  Πολύ καλή δουλειά. Συνέχισε έτσι και καλές επιτυχίες.

  Like

  1. Ακριβώς! Το παρελθόν δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Πρέπει να παίρνουμε αυτά που μας διδάσκει και να συνεχίζουμε μπροστά. Δεν είναι εύκολο να το κάνει κάποιος αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Όλα είναι θέμα θέλησης. Χαίρομαι που σου άρεσε αυτό που έγραψα και θα σε συντροφεύει. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Καλή συνέχεια και σε ‘σένα.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s